Uusi aika – vuosi 2020

Hyvät sivujeni lukijat,

Tänä vuonna on moni asia muuttunut allekirjoittaneen elämässä lyhyessä ajassa. Viime viikkoina on muuttunut työtilaisuuksien kohdalla koko kalenterinäkymä uudenlaiseksi vallitsevan virusvaiheen ja sen edellyttämien toimenpiteiden vuoksi. Toivon omasta puolestani, että kaikki yleisönjäsenet, kuulijat, katsojat, tanssijat ja eri tahojen yhteistyökumppanit pysyvät tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä niin hyvinvoivina kuin mahdollista. Noudatetaan THL:n ohjeistusta ja seurataan että toimitaan kunkin tilanteen mukaan tarvittavin toimenpitein. Aikanaan jälleen koittaa se aika, jolloin on mahdollista laulujen soida ja soiton rytmittää elämäämme LIVE-esityksien muodossa.

Omaa henkilökohtaista alkuvuoden elämää on sävyttänyt ensin valmistuminen Ikaalisten Artisti- ja ohjelmatuottajavalmennuksesta alkuvuodesta, mutta sen jälkeen suurelta osin perheenlisäystapahtuma, sillä olen tullut isäksi helmikuun alkupuolella. Tämä jälkimmäinen muutos on kasvattanut ihmisenä ja aloittanut aivan uudenlaisen ajattelutavan harjoittamisen elämässäni. Tämä ja ensi vuosi 2021 on näillä näkymin musiikkityötilaisuuksien kohdalla malttillisempi kuin viime vuosi, jolloin työtilaisuuksien määrä oli jo lähellä 100 toteutunutta tilaisuutta.

Toisaalta Ikaalisten aikaiset oppimani musiikkiammattilaisuuteen liittyvät asiat ovat vauvahoitoviikkojen aikana kypsyneet ajatuksissa uusille tasoille, sillä viime syksyn aikana kävin monia asioita tutkintotilaisuuksien valmistelua varten läpi ja kerraten. Nyt ajatellen vanha totuus sanonnan ”kertaus on opintojen äiti” -ydinviestistä tuli allekirjoitettua tutkinnon loppuunviemiseksi syksyn aikana. Useat syksyn aikana läpikäydyt muistiinpanoasiat lähiopetusvuosilta 2016-2017 ovat tulleet mieleen yhä uudelleen kevään aikana. KIITOS Ikaalisten Artisti- ja ohjelmatuottajavalmennus – aikasi oli hyvä ja se oppi kasvaa korkoa edelleen. Nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa askelia, jotka kantavat edelleen kohti uutta laulun täyttämää aikakautta.

Toivon omalta puoleltani tämän harvinaisen ja erikoisen ajan keskelle kaikille jaksamista vaikeuksien keskelle ja olemassaolevien hyvien asioiden arvon tunnustamista uudessa elämäntilanteessa.

Parhain terkuin

Timo Lahtimo